Atractii Rasnov

ATRACTII RASNOV

Descoperă Obiectivele Turistice

Bine ați venit la ghidul complet al atracțiilor din Râșnov! Aici veți găsi cele mai interesante atracții din Râșnov. Acest oraș istoric, situat în inima Transilvaniei, abundă în obiective turistice care vă vor captiva interesul și vă vor oferi experiențe de neuitat.

CE SA FACI

Aventuri în aer liber Drumeții și trasee

CE SA VEZI

Cetatea Râșnov Peștera Valea Cetății

UNDE SA MANANCI

Terasa pe Vale Jenaki's

Dino Parc

Tel.: 0741 208 703 Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei, dar și un muzeu în aer liber, unic în România. Situat în apropiere de Cetatea Râșnov, parcul are o suprafață de 4 hectare și găzduiește 120 de dinozauri atestați științific, reproduși în mărime naturală conform ultimelor descoperiri paleontologice. Pe lângă traseul impresionant cu 120 de dinozauri, parcul dispune și de locuri de joacă pentru copii, căsuțe în copaci cu expoziții științifice, un cinematograf 9D, trasee de aventură, tiroliană, labirint cu lasere, expoziții unicat și alte zone interactive. Permanent sunt aduse noi expoziții științifice, naționale și internaționale. Program iarnă: Luni – Joi 10.00 – 17.00; Vineri: 10.00 – 17.30; Sâmbătă: 10.00 – 18.00; Duminică: 10.00 – 17.30 Program vară: Luni – Joi 10.00 – 18.00; Vineri: 10.00 – 18.30; Sâmbătă: 10.00 – 19.00; Duminică: 10.00 – 18.30 Tarif vizitare: Copii 15 copii (elevi/preșcolari) 30 lei/copil; 1 adult gratuit la fiecare 10 copii; Familie numeroasă (minim 4 membri) 20% discount pentru copii – 30 lei/copil.

Magic Parc

Tel: 0745 275 416 Un orășel de poveste nou și magic și-a deschis porțile în data de 21 iunie 2024, odată cu marele eveniment pentru părinți și copii – Big Little Festival. Aici puteți descoperi: - Căsuțe tematice din povești îndrăgite - O cetate fermecată cu multe atracții ce îndeamnă la explorare și momente de neuitat - Un super labirint în care chiar te încurci ☺ Și vă puteți mega distra: - La cea mai prietenoasă școală de condus pentru copii și trasee ATV și Buggy - În cel mai mare castel gonflabil din Europa - La atelierele de pictură: pe față, ipsos sau desene cu nisip Adresa: Str. Cetății 32, Râșnov, Jud. Brașov (orientare pe Google Maps/Waze după Magic Parc Râșnov)

Trasee de Biciclete

Va invitam sa va plimbati cu bicicleta pe cele 5 trasee de MTB cu grade diferite de dificultate ! Echipament obligatoriu: Casca Reguli obligatorii: - Drumetii au prioritate - Interzisa aruncarea gunoiului pe trasee

Pare distractiv?

Cetatea Rasnov

Tel: 0726 765 629 Cetatea este în curs de reabilitare. Se vizitează numai Grădina Cetăţii Râșnov, accesul vizitatorilor fiind GRATUIT. Ascensorul pe plan înclinat respectă programul de funcționare al grădinii Cetății Râșnov. LIFTUL ACCES CETATEA RÂȘNOV: Aprilie – Septembrie: 09.00 – 19.00 Octombrie: 09.00 – 18.00 Noiembrie – Februarie: 09.00 – 17.00 Martie: 09.00 – 18.00 Tarif dus-întors: 25 lei/pers.; elevi, studenți: 15 lei/pers. O singură călătorie: 15 lei/pers.; elevi, studenți: 10 lei/pers. CETATEA DACICĂ Pe Dealul Cetății, cercetările arheologice au demonstrat existența unor elemente de fortificație încă din epoca bronzului. Fortificația dacică este anterioară cuceririi Daciei de către romani. Sistemul defensiv consta din 3 șanțuri și tot atâtea valuri de apărare, plasate în punctul vulnerabil, adică spre Est. Cetatea pare a-și afla sfârșitul în preajma războaielor dacice. CETATEA MEDIEVALĂ Cetatea medievală se presupune că a fost construită în perioada 1211-1225, cât a durat stăpânirea teutonă în Țara Bârsei, iar după plecarea cruciaților, cetatea din lemn a fost reconstruită sau transformată în una din piatră. Prima mențiune documentară a cetății de la Râșnov se referă la o fortificație puternică care rezistă asediului inamic și salvează viețile locuitorilor refugiați între zidurile sale și datează din anul 1335, când în timpul unei invazii a tătarilor în Transilvania, Țara Bârsei a fost pustiită în întregime. Atât în timpul catastrofelor naturale, cât și al invaziilor militare, șansa supraviețuirii așezării de la poalele muntelui Postăvarul a fost refugierea locuitorilor săi în cetatea ridicată pe dealul ce domină drumul Branului. CURTEA EXTERIOARĂ În curtea exterioară, în Evul Mediu numită “curtea din fața cetății” sau “grădina cetății”, erau adăpostite vitele. A fost amenajată o intrare pentru armament și alimente și o alta, pe sub turnul pătrat (Turnul Bathory), pentru vite. Încă din secolul al XIV-lea, în curtea exterioară a fost ridicată o capelă. FÂNTÂNA Unul dintre marile dezavantaje ale cetății era lipsa alimentării cu apă. În timpul asediilor, apă era adusă dintr-un izvor tainic știut doar de locuitorii cetății. În perioada 1623-1640, a fost săpată o fântână până la o adâncime de 146 m, care a fost folosită până în anul 1850. COMOARA În timpul unui asediu din 1613, partea superioară a turnului Bethory a fost distrusă. Sub zidul prăbușit a rămas inventarul turnului de apărare: arme, unelte de fier, și 416 monede de argint. Această “comoară” a fost descoperită în 2003.

Pestera Valea Cetatii

Tel: 0724 345 898 (Pestera Infundata / Fundata) Program de vizitare Vara (01 mai – 30 septembrie): 10.00 – 20.00 * Ultima intrare la 19:30 – vara se intră din 20 în 20 de minute Iarna (01 octombrie – 30 aprilie): 10.00 – 18.00 * Ultima intrare la 17:30 – iarna se intră din 30 în 30 minute Tarife: Copii până în 3 ani: gratuit Copii între 3-14 ani: 15 lei Adulți: 30 lei Intrarea în peșteră se face din 20 în 20 de minute, însoțiți de ghidul peșterii. Temperatura interioară este de 10-12 grade Celsius, este necesară îmbrăcăminte adecvată. Distanța din parcarea peșterii până la obiectiv este de cca. 400 metri. Peștera este localizată pe povârnișul vestic al Masivului Postăvarul (3,5 km distanță de Râșnov), la o altitudine de 790 m (intrarea principală). Obiectivul turistic face parte din aria naturală protejată “Peștera Valea Cetății”, desemnată pentru protecția și conservarea elementelor naturale cu valoare ecologică, științifică, peisagistică deosebite: fenomene carstice (Peștera Valea Cetății), stâncăriile și lapiezurile din Poiana Dracului, arbori seculari, flora, pierderile de apă în ponorul Fundatica. Relieful exocarstic Peștera este săpată într-un masiv calcaros jurasic, străbătut de o rețea de diaclaze și crăpături și cuprinde trei unități principale: Galeria care coboară din Poienița Dracului (intrarea superioară) Sala Mare (dimensiuni: 40/30/20 m) Galeria care se deschide în Valea Fundata (intrarea inferioară/principală) Distanța aproximativă între cele două intrări este de 150 m în linie dreaptă și o diferență de nivel de 37 m. Tavanul din Sala Mare s-a păstrat relativ intact, cu o gamă vastă de stalactite. Pereții sunt acoperiți în general cu scurgeri de calcit. Pe podea se pot remarca o serie de gururi de diferite dimensiuni și perle de cavernă. Prin intrarea accesibilă din Poienița Dracului este amenajat un traseu destinat speoturismului. Pe acest traseu, care poate fi parcurs doar cu însoțitor și cu echipament speologic adecvat, după un parcurs de 16 m se ajunge într-o săliță în care apare cursul de apă. De aici se poate avansa prin două galerii care se întâlnesc după 45 m, una din ele reprezentând cursul actual al apei. După un parcurs de 170 m prin galeria îngustă, se pătrunde în Sala Mare a peșterii.

Pare interesant?

Terasa pe Vale

Tel: 0723 238 557 Situată la baza Cetății și în apropierea DINO PARK, la 500m de Peștera Valea Cetății, ne întâmpinăm clienții cu mâncare tradițional românească, preparată cu grijă pe jarul încins de la grătarul pe cărbuni, cu ciorbe proaspete și gustoase, și multe alte preparate românești gătite cu grijă de bucătarii noștri. Ideal pentru un popas în care să-ți potolești foamea și setea. Vă așteptăm cu drag!

Jenaki’s Bistro&Lounge

Tel: 0758 131 792 Program: zilnic 10:00-22:00 Situat în inima orașului Râșnov, Jenaki’s Bistro & Lounge este un loc deosebit care reprezintă o adevărată oază pentru pasionații de gastronomie și cei care doresc să se bucure de o atmosferă relaxantă. Jenaki’s Bistro & Lounge se remarcă prin preparate savuroase, pregătite cu ingrediente proaspete. Fiecare fel de mâncare este creat cu pricepere, pasiune și servit cu multă atenție de către un personal cu experiență. Localul dispune de o terasă exterioară special amenajată cu loc de joacă pentru copii, unde oaspeții pot savura deliciile oferite într-un cadru natural superb și aer proaspăt, sub privirile cetății orașului. Lângă aceasta, se află și terasa acoperită care este locul ideal pentru evenimente speciale, oferind o atmosferă intimă și primitoare. Partea interioară a localului este decorată cu bun gust, păstrând armonia cu frumusețea naturii din jur. Aici, cuptorul cu lemne adaugă o notă aparte, dând naștere la cele mai delicioase pizza. Jenaki’s Bistro & Lounge vă așteaptă cu brațele deschise să vă bucurați de momente de liniște și bunăstare într-un mediu plăcut și prietenos.

La Promenada

Tel.: 0737 849 683 Masa tihnită, copii fericiți! Restaurantul “La Promenada” este amplasat în parcul Promenada Sisi, vechiul loc de promenadă al Râșnovului, o zonă liniștită la liziera pădurii, cu alei, bănci, foișoare și locuri de joacă pentru copii. Restaurantul are 110 locuri în interior și 130 locuri pe terasa de vară, din care 40 acoperite. Pentru cei mici, în interior se află un loc de joacă de 100 mp utilat modern, iar în fața terasei există un loc de joacă în aer liber cu tobogane, leagăne, balansoare, etc. Pentru cei ce vor să facă mișcare, lângă restaurant se află o zonă cu aparate pentru fitness în aer liber. Mâncarea este preparată de bucătari experimentați cu ingrediente proaspete, alese cu grijă, acestea fiind garanția unui gust memorabil. Bucatele tradiționale sunt preparate după rețete vechi săsești, ungurești și românești, iar cele din bucătăria internațională pun în valoare gustul și priceperea bucătarilor. O echipă foarte bine pregătită de ospătari și barmani vă stă la dispoziție pentru a face din fiecare masă pe care o serviți la noi, un adevărat ospăț.

Pastravaria Ursu

Tel: 0721 519 497 Cei care ajung la Râșnov și vor să mănânce tradițional, gustos și sănătos nu pot rata Păstrăvăria Ursu’. O recomandă localnicii, e un loc către care își îndrumă oaspeții. O recomandă turiștii care au fost acolo și au găsit mâncare bună și o ambianță ospitalieră și relaxantă! Pentru cei care nu le-au trecut pragul încă, dacă vă faceți drum prin Valea Glăjeriei și vă place ciorba de păstrăv, nu trebuie decât să întrebați de mama Vio și vă veți putea delecta cu specialitatea familiei Sava.

Regatul Pastravului

Tel.: 0768 037 787 Păstrăvăria Regatul Păstrăvului – departe de zgomot! O cină la Păstrăvăria “Regatul Păstrăvului” se transformă, întotdeauna, într-o poveste. Se leagă prietenii, se deapănă amintiri. Este locul unde se mănâncă cel mai bun păstrăv la grătar sau cea mai bună ciorbă de pește. Vinul este mereu la rece iar copiii au un superb loc de joacă. Trei terase, 7 lacuri, loc de joacă, munte și o bucătărie locală senzațională! Trăiește o experiență, cu adevărat, senzațională la intrarea în Parcul Național Bucegi. Hai la Râșnov, pe Valea Glăjeriei la nr. 200. E fain tare!